5 anledningar till varför du ska besöka Smögen

Trots sin ringa storlek erbjuder Smögen en perfekt mix av unik natur, kulinariska upplevelser och aktiviteter för alla. Har du planer på att besöka Västkusten på semestern är Smögen ett perfekt alternativ.  
Här kommer våra bästa anledningar till varför du ska överväga Smögen som ditt nästa resmål. 


Naturupplevelserna

Smögen har flera fina vandringsleder och naturstigar där du kan beskåda de storslagna vyerna över skärgården. Runt om hela ön finns klippor och badplatser när det blir dags att ta en paus. Dessutom erbjuder ön några av Sveriges bästa dykvatten där fantaster har möjlighet att uppleva det rika undervattenslivet och utforska gamla vrak. 

Skaldjuren

Smögen är känt för sina färska skaldjur. Avnjut delikatesser som nyfångade räkor, havskräftor och hummer på någon av de populära fiskrestaurangerna. Att promenera i hamnen när de stora fiskebåtarna levererar fisk och skaldjur till fiskauktionen är en häftig upplevelse. Vill du njuta av skaldjuren mer avskilt rekommenderar vi att köpa med sig en påse av dina favoriter och hitta en klippa där du dukar upp din egen middagsbuffé. 

Kultur och historia

Är det ett av dina intressen är ett besök på Smögens Hembygdsmuseum ett måste. Smögen och inte minst Makrillviken har en rik historia som fiskesamhälle och kurbadort. Ett annat tips är Smögens sjöfartsmuseum där du kan ta del av berättelser från dåtidens sjömän. Smögens kyrka från 1800-talet är också ett populärt besöksmål.

Smögenbryggan

Besöker du Smögen är en tripp till Smögenbryggan ett måste. Den berömda träbryggan är en av de lägsta i Sverige. Här vandrar du bland pittoreska sjöbodar, mysiga caféer, restauranger och butiker. 

Närhet till aktiviteter för alla

Är inte utbudet av aktiviteter på Smögen nog är det nära till en mängd spännande upplevelser. Bland annat Nordens Ark, en djurpark och avelscentrum för utrotningshotade arter. Har ni otur med vädret ligger badhuset tumlaren strax norr om Smögen och tar du färjan till Hållö kan du besöka Bohusläns äldsta fyr.