Vandra i unik miljö på Smögen

Att vandra på Smögen över de kala klipporna genom Bohusläns unika miljö är verkligen en upplevelse. Ön erbjuder närhet till havet, vackra vyer och gamla bebyggelser.

 

Hästenleden

Vi rekommenderar att du testar Hästenleden som utgår från vandrarhemmet och som ger en fantastisk promenad på bergen utmed havet. Längst leden går du bland annat förbi platserna Torskrännan, Holländareberget och Hästen och passerar små broar och spångar för att det ska vara enkelt att ta sig fram. 

 

Sandön

Från Smögenbron på Smögensidan, ta första avtagsväg höger mot Hasselösund. Följ vägen och sväng sedan vänster på den tredje avtagsvägen. Kör så långt du kan för att parkera. Här väntar en badplats med sandstrand och en vandringsled som går ut på klipporna med en vacker utsikt över havet. Sandön är ett naturreservat och du hittar flera dammar med näckrosor längs leden under säsong. 

 

Friluftsled Kleven

För att hitta till Kleven följer du huvudleden genom Smögen. Ta höger vid torget och kör tills du kommer till parkeringsplatserna som först dyker upp på vänster sida och sedan ytterligare en på höger sig. Se på kartan hur leden går. 

 

Se fler förslag på aktiviteter att utföra under er Smögen-vistelse!