Aktiviteter på Smögen

Smögen bjuder på fantastiska möjligheter för fiske och bad. Endast några hundra meter från vandrarhemmet ligger den populära Smögenbryggan. Handla alldeles färska Smögenräkor och andra skaldjur hos fiskhandlarna, besök butikerna i de gamla sjöbodarna och känn pulsen i hamnen under sommaren. Här finns även fina möjligheter till avkoppling. Vandra i den unika miljön, testa fiskelyckan från en avskild klippa och avsluta dagen med att varva ned i vår bastu.

Bada bastu och doppa 
dig i havet

15 meter från vandrarhemmet ligger vår bastu. Alldeles utanför bjuder Skagerack på avsvalkande bad. Bastun kan endast bokas av gäster på vandrarhemmet.

 
Pris

  • 200 kr/timme upp till två personer
  • 75 kr/timme och person om ni är 3-6 personer

Testa fiskelyckan utanför vandrarhemmet

Namnet Makrillviken är inte en slump. Vi har gäster som lyckats fånga 30 makrillar på en dag alldeles utanför vandrarhemmet. På Smögen är det fritt fiske, vilket innebär att du kan prova lyckan från någon av klipporna på ön. 
Du kan även boka in dig på en fisketur för att fiska bland annat hummer, krabba eller kräftor. 

Vandra i unik miljö

Att vandra på Smögen är en upplevelse. Du går över de kala klipporna genom Bohusläns unika miljö. Vi rekommenderar Hästenleden, som utgår från vandrarhemmet. Längst leden går du bland annat förbi platserna Torskrännan, Holländareberget och Hästen. 

Lek i Badhusparken

På framsidan av vandrarhemmet ligger Badhusparken. Ett område med gräsplan, lekpark och boulebanor. Här finns möjlighet för både små och stora att få en härlig stund. Under sommaren anordnas även olika aktiviteter i parken. 

Fiska småkrabbor från bryggan

Att fiska småkrabbor är en aktivitet som roar både stora och små i timtals. Allt du behöver är en klädnypa, en hink och någonting att agna med. Musslor, räkor eller en bit skinka fungerar alldeles utmärkt. Bästa stället att fiska på är nära tången på ungefär en meters djup. 

Paddla kajak

Vill du uppleva Smögen från havet finns möjlighet att hyra kajak i närheten av vandrarhemmet. Paddla förbi folkmyllret i hamnen och stanna för en glass för att sedan fortsätta till den populära badplatsen Vallevik. Ta med en fikakorg och ta en paus på en solvarm klippa och avsluta med ett härligt bad. 

Upplev naturen på nära håll

Både på och i närheten av Smögen finns flera vackra naturreservat att upptäcka. Bland annat Hållö, endast en 10 minuters båttur från Smögen. Förutom den populära marmorbassängen som bjuder in till bad finns här Bohusläns äldsta fyr att beskåda. 

Besök den populära Smögenbryggan

Under sommaren fylls Smögenbryggan med liv och härliga dofter från fiskrestaurangerna. Här finns även fiskhandlare där du kan köpa dagsfärsk fisk och skaldjur att njuta av på klipporna på kvällen. Här finns även ett rikt utbud med butiker som erbjuder bland annat inredning, kläder och smycken.
Smögenbryggan ligger endast en 10 minuters prommenad från vandrarhemmet. 

Missa inte de berömda Smögenräkorna

Smögenräkor har länge varit ett välkänt begrepp. Går du till Smögenbryggan på kvällskvisten kan du se när fiskebåtarna kommer in med de nyfångade läckerheterna. 
Att köpa med sig en påse räkor att avnjuta på klipporna utanför vandrarhemmet i solnedgången är populärt hos våra gäster.