Familjen Strand välkomnar dig till Västkusten

Sedan 1994 är det vi som driver Makrillvikens Vandrarhem. 

Vi älskar Västkusten och är stolta över att kunna välkomna gäster att få uppleva det Smögen vi har förmånen att bo och driva verksamhet på året runt. 

Vi drivs av att kunna erbjuda en lugn och harmonisk plats med närhet till allt vad Västkusten och Smögen har att erbjuda. 

Därför ska du besöka Makrillviken

Många förknippar Västkusten med sommar, men Makrillviken har sin charm året runt. Förutom fina vandringsleder och magisk natur finns här flera lokala företagare som erbjuder både aktiviteter och smakupplevelser året om. 

Vandrarhemmets historia

Makrillviken är en av de första badorterna på kusten. Innan vi tog över vandrarhemmet 1993 av kommunen har det sedan början av 1900-talet varit ett uppskattat kurbadhus, där gäster bland annat kunde bada tångbad. Kommunen tog över och erbjöd boende och turister att komma hit för att bada bastu. När Tumlarens badhus öppnade upphörde möjligheten och Ola Strand fick tillsammans med sin far och en kompanjon ta över anläggningen för att bygga om det till ett vandrarhem.  
Sommaren 1994 öppnade vi upp vandrarhemmet och sedandess har vi haft förmånen att ta emot både nya och återkommande gäster som vill uppleva Smögen.